НОВИНИ

Остава тежко състоянието на простреляния във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 24.04.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Сигурност и правосъдие

Има опасност за живота на 29-годишния мъж, който снощи беше прострелян във Варна заради неуредени бизнес отношения. Инцидентът стана на централен варненски булевард.

Мехмед Мехмед и Айдън Ахмедов са собственици на заведения за дюнери в центъра на Варна. Между тях от доста време имало конфликт. Единият обвинявал другия, че се опитва да наеме работниците му. Постепенно споровете им преминали в лична вражда. На булеварда снощи те се срещнали случайно и се скарали. 40-годишният Айдън извадил оръжие и стрелял.

Красимир Конов – окръжен прокурор на Варна: Пострадалият е трето лице, което е било приятел на единия от бизнесмените, които участват в този конфликт”.

29-годишният Боян Христов, ранен при престрелката, бил отведен в Многопрофилната болница „Света Анна“, където му е направена животоспасяваща операция. Според разследващите по чудо не е имало и други пострадали.

ст. комисар Даниел Пашов – директор на ОД на МВР-Варна: “Това е обществено място, знаете, че в тази част на нощта, макар и в условията на извънредно положение, трафикът е засилен, така че е опасно.”

По данни на разследващите стрелецът е напуснал место на инцидента, после обаче се върнал и е арестуван. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство. Разследването на инцидента продължава с разпити на свидетели и изземване на записите от камерите в района.

Автор: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Норвегия разхлаби мерките - жители се отдадоха на арктически сърф
Норвегия разхлаби мерките - жители се отдадоха на арктически сърф
Слави Ангелов ексклузивно пред БНТ: Имам предположение с кои публикации е свързано нападението ми
Слави Ангелов ексклузивно пред БНТ: Имам предположение с кои публикации е свързано нападението ми