НОВИНИ

Първоаприлски сняг

първоаприлски сняг
bnt avatar logo
от БНТ
06:59, 01.04.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Днес дъжд ще продължи да вали само по Черноморието и в Югоизточна България. В останалата, по-голяма част от страната, валежите ще са от сняг.

В южните райони ще вали мокър и тежък сняг. Снежната покривка ще продължи да се увеличава и най-дебела ще бъде в областите Смолян и Благоевград – до около 15 – 20 см. В повечето райони на Западна и Централна България очакванията са за около 10-15 см. Ще продължи да духа умерен, в източните райони и в планините – силен североизточен вятър.

Максималните температури днес ще бъдат от 5° до 7° на морския бряг и между 0° и 5° в останалата част от страната.

Много силен вятър и в планините и валежи от сняг, по-значителни в Рило-Родопския масив. На много места отново ще условия за преспи и навявания.

Валежите ще продължат и през нощта срещу четвъртък. В четвъртък вятърът ще отслабне. Валежите ще спират, най-късно, едва в края на деня, в Югоизточна България и Родопите.

В петък, с намаляването на облачността, минималните температури ще се понижат и в цялата страна ще бъдат отрицателни – от минус 1° до минус 6°. През деня ще започне затопляне, което ще продължи и в събота, и в неделя, когато отново ще има условия за превалявания, но вече от дъжд и главно в Южна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус
Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус
Караянчева: Депутатът от ДПС Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус
Караянчева: Депутатът от ДПС Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус