НОВИНИ

Петър Касабов: Не се притеснявам, че има очаквания към нас

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:14, 25.04.2021
Чете се за: 01:13 мин.
Други спортове
петър касабов всички момичета тренират пара възстановяването тайбе върви добре

Старши-треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов сподели, че е останал доволен от представянето на нашите момичета по време на Европейското първенство във Варшава.

Наставникът уточни, че тимът ни не е бил в оптимален състав заради липсата на Тайбе Юсеин и Мими Христова. Освен това Миглена Селишка и Евелина Николова са излезли форма след спечелването на олимпийски квоти миналия месец.

„Винаги може още малко по-добре, доволен съм определено – доста ни се събра последния месец и половина, пътувания и състезания. Това за това Европейско първенство не бяхме в оптимална форма, но дори сега показахме, че сме сила – едно четвърто място отборно, можеше и по-добре, ако Таби и Мими Христова бяха на линия. Но, важното е, че се връщаме с европейска титла. Mилена не успяхме да я вкараме в оптималната форма – беше важно преди две седмици да си вземе квотата, там имаше голямо психическо напрежение, много трудно я върнахме в ритъм нея и Евелина“, започна той.

Петъ

Нашите момичета се завърнаха с четири медала от Полша, като Биляна Дудова стана европейска шампионка, Миглена Селишка и Юлияна Янева останаха със сребърни отличия, а бронз донесе Евелина Николова.

„Не, не ме притеснява, само може да ме радва, че се очаква от нас да имаме успехи, това е доказано през годините с медалите от световни и европейски първенства. Всички подхождат с респект спрямо нас. Както винаги, там останаха три категории, трудно ще бъде максимумът да вземем, но силно се надявам двечки да се вземат. Те момичетата се пребориха, вече две схватки направиха, Евелина я победи два пъти Биляна. И Евелина не беше в оптималната си форма, но показаха, че са бойни – какво по-хубаво за един треньор да има равностойни замени, има време до Олимпиадата, да са живи и здрави момичетата, пък то ще си покаже“.

Накрая Касабов обяви, че целта пред него е отборът винаги да върви нагоре и да всява респект у всички противници по света.

„Винаги съм го вярвал и това ми е била целта, да вървим нагоре – да се отнасят всички отбори не само в България, но и по света, с респект към нас. Да идват на лагери с нас и т.н. Вървим нагоре и продължаваме да трупаме успехи“, завърши Касабов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци почистват река Струма
Доброволци почистват река Струма
Златната Биляна Дудова: Време е за световна титла
Златната Биляна Дудова: Време е за световна титла