НОВИНИ

Петър Касабов: Всички момичета тренират под пара, възстановяването на Тайбе върви добре

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:17, 25.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Други спортове
петър касабов всички момичета тренират пара възстановяването тайбе върви добре

Старши-треньорът на женския ни национален отбор по борба обяви, че единствената, която не тренира е Тайбе Юсеин, която бе оперирана преди няколко дни.

Спортист номер 1 на България за 2018-та година е единствената наша представителка, която има вече извоювана квота за Олимпийските Игри в Токио през следващата година. Именно тя е и една от големите ни надежди за златен медал от игрите в японската столица.

"Всички момичета тренират под пара и са без никакви оплаквания. Единствено Тайбе отсъства заради операцията. Днес даже лекарите са свалили конците и са много доволни как върви възстановяването. В понеделник тя ще започне рехабилитация по специална програма. Считам, че тази контузия даде шанс на Тайбе да си вземе малка почивка, не само физически, но и психически.", заяви Касабов.

Националният отбор се завърна от високопланинската база Белмекен, където бе проведена базова подготовка, с цел увеличаване капацитета на белите дробове и по-добра физическа сила.

Следващият петък националките заминават за втория си лагер, който ще се проведе в Благоевград.

"Надявам се скоро да бъдат възстановени силните турнири и състезанията, защото е много важно да разберем на какво ниво се намират момичетата спрямо световния елит. В тази връзка съм оптимистично настроен, че Световното първенство през декември в Белград ще се проведе. На него ще "сверим часовниците" си за предстоящите олимпийски квалификации през следващата пролет в Будапеща и у нас.", заяви още треньор номер 1 на България за 2018-та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА вдигна коефициента си в Европа с над 50%
ЦСКА вдигна коефициента си в Европа с над 50%
Грешка в системата показа нереално закъснение на градския транспорт в столицата
Грешка в системата показа нереално закъснение на градския транспорт в столицата