НОВИНИ

Почина голямо име в борбата

Основоположникът на борбата в Търговище Иван Ангелов напусна този свят

Иван Ангелов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:33, 30.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Почина основоположникът на борбата в Търговище Иван Ангелов. Отиде си една от големите легенди на търговищкия спорт – доайен сред треньорите и изключителен човек, съобщиха от Спортен клуб по борба Олимпиец в областния град.

Иван Ангелов е Почетен гражданин на Търговище. Званието му бе присъдено през 2022 година след като Инициативен комитет, начело с учителя по физическо възпитание и спорт Радослав Димитров, инициира подписка, която бе подкрепена от стотици търговищенци.

Иван Ангелов е роден 1930 година в омуртагското село Първан. Повече от три десетилетия работи за просперитета на търговищкия спорт, а неговите състезатели носят славата на България по всички континенти. Самият той републикански шампион, включен в националния отбор за мъже.

Под неговото ръководство са стотици медалите, спечелени от търговищките борци на републикански и международни първенства и турнири. Треньор е на първия за града олимпийски медалист змс Сеид Мустафов. Мъжкият отбор на Светкавица близо две десетилетия е в „А“ група и утвърждава града като един от най-силните центрове по борба в страната, показва справка на БТА в сайта на община Търговище в раздел „Почетни граждани“.

В последното си изказване пред БТА Иван Ангелов сподели, че „първото, което е съветвал дошлите в залата, е да бъдат внимателни с хората на улицата, както и да бъдат постоянни в тренировките и във възстановяването“.

Иван Ангелов ще бъде погребан на 2 януари 2024 година в Търговище, съобщиха от семейството.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милан с минимална, но ценна победа над Сасуоло, Салернитана с втори успех през сезона
Милан с минимална, но ценна победа над Сасуоло, Салернитана с втори успех през сезона
Левски спечели дербито с ЦСКА в НВЛ
Левски спечели дербито с ЦСКА в НВЛ