НОВИНИ

Златко Баретата, близки на "Братя Галеви" и представители на местната власт се сбогуваха с Ангел Христов

bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 08.06.2023 (обновена)
21112
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

В Дупница погребаха Ангел Христов, по-известен като един от Братя Галеви. Полиция охраняваше района, за да се гарантира спокойното протичане на траурната процесия.

Семейството, приятели и близки дойдоха в храм "Св. Георги Победоносец", за да го изпратят. Площадът пред храма беше почистен, а служители на "Паркинги и гаражи" отцепиха с ленти и конуси района, който още вчера беше резервиран от близките на Христов.

Венци и цветя обградиха входа на храма.

За да го изпратят в последния му път, в Дупница пристигнаха Златомир Иванов - Баретата, дясната ръка на братя Галеви - Владимир Ангелов - Стъклето, Апостол Чакалов - Тоци, Васил Капланов - Каплата, адвокатите на Братя Галеви Йонко Гергов и Емил Велинов, приятелката на Пламен Галев.

Представители на местната власт и много жители на Дупница също бяха тук. Ангел Христов беше положен в алеята на църковните настояли в дупнишките гробища.

Хора, които работят в района се оплакаха, че заради поставените заграждения не могат да стигнат до работните си места, но търпеливо ще изчакат да приключи опелото.

Още вчера роднини на починалия поискаха от община Дупница да запазят паркинга при храма, за да се обезпечи потока от хора и автомобили, които се очаква да пристигнат.

Ангел Христов почина на 3 юни в дома си в село Ресилово. Подготовка за погребението беше направено още същата нощ, но полицията осуети желанието на близките, тялото беше иззето за аутопсия и едва вчера беше върнато на семейството.

Въпросите около това как е настъпила смъртта и как Христов се е прибрал в България остават.

Текст: Миглена Медарова

Снимки: БГНЕС,БТА, Миглена Медарова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
25 екипажа се включват в Рали "Твърдица" 2023
25 екипажа се включват в Рали "Твърдица" 2023
Меси потвърди новината за Интер Маями и заяви: Исках да се върна в Барселона, но не исках да попадам в ситуацията от 2021-а
Меси потвърди новината за Интер Маями и заяви: Исках да се върна в Барселона, но не исках да попадам в ситуацията от 2021-а