НОВИНИ

Масов бой в Пловдив: Четирима са задържани, още петима се издирват

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 20.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Четирима души са задържани, а петима все още се издирват след масовия бой с дървени колове на кръстовище в Пловдив. Инцидентът е станал в събота следобед и е бил заснет от свидетел на свадата. Клипът е качен в интернет и предизвика вълна от възмущение.

Свадата между двете групи има предистория от ноември миналата година. По случайност те се срещат тази събота пред Пловдивския затвор, където са на свиждане, и се спречкват отново. Намесват се служители на "Специализирани полицейски сили" и надзиратели. Служителите са установили лицата и са ги разпитали в Първо районно управление. Един от побойниците успял да се свърже със свои роднини и да разкаже какво се е случило, така идва подкрепление и на изхода на Пловдив на булевард "Васил Левски" започват да се бият.

На клип, качен в една от социалните мрежи, се вижда как група мъже слизат от автомобил на червен светофар на булевард "Васил Левски" и нападат други хора. Започват да се замерват с дървени колове като свадата продължава и на тротоара.

"На 18 февруари, около 17.40 часа в оперативната дежурна част на Трето районно управление е получен сигнал от спешния кабинет на УМБАЛ "Св. Георги" затова, че в кабинета е приет пациент с разкъсно-контузна рана на главата. При снемане на анамнезата от страна на здравния служител пострадалото лице изнася данни затова, че му е изнесен побой на един от входно-изходните булеварди на Пловдив", заяви главен инспектор Венелин Костов - директор на Трето РПУ-Пловдив.

Участниците в боя не са от Пловдив. Установено е, че не работят, някои от тях имат предишни криминални прояви, а други са с осъдителни присъди.

"В резултат на нашите действия и извършените действия по разследването и комплекс от оперативно-издирвателни мероприятия, са установени четири от деветте лица. Същите са задържани със заповед за 24 часа, а останалите пет са в процес на издирване", уточни главен инспектор Венелин Костов.

За подобни деяния законът предвижда лишаване от свобода до 5 години.

Вижте повече в прякото включване на Таня Матева от Пловдив

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отборът на Янис Антетокумпо спечели “Мача на звездите”, Джейсън Тейтъм "наниза" 55 точки
Отборът на Янис Антетокумпо спечели “Мача на звездите”, Джейсън Тейтъм "наниза" 55 точки
Благотворителен търг на живо с артикули на големи български футболисти в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия
Благотворителен търг на живо с артикули на големи български футболисти в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия