Пореден случай на агресия: Териер нахапа друго куче в столичен квартал

от БНТ
07:50, 12.05.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден случай на агресия, причинена от куче. Териер нахапа друго куче в столичния квартал "Дианабад". За инцидента сигнализира собственикът на пострадалото животно. Той самият е пострадал леко при опита да разтърве двете животни, а домашният му любимец може да загуби лапата си.

"Докато разхождах кучето, без повод ни нападна териер, който беше без намордник, изведнъж се спусна, всичко стана за около 20 секунди. Аз бях между зъбите и на двете кучета. Не искам да има такива случаи, защото следващият път може да пострада дете. Не може да си разхождаш кучето без предпазни мерки, подадохме сигнал в полицията, води се производство, надявам се да се вземат мерки. Мисля, че кучето ми няма да си изгуби крака, на системи е, лечението ще достигне 2000 лева, а аз не разполагам с тези пари ", заяви потърпевшият Мартин Стоянов, който е собственикът на пострадалото куче, което все още не е ясно дали ще остане с четири лапи или жестоките наранявания ще наложат ампутация на крайника.

Инцидентът става на 6 май вечерта, около 22:00 часа.

Според Явор Гечев, който е експерт по хуманно отношение на животните, такива случаи са ежедневие.

"Кучето е било пуснато безотговорно, в тъмната част на деня, има възможност да се въвеждат граждански дела, за да се присъди обезщетение на собственика на пострадалото животно. Нашето законодателство е доста слабо по отношение на случаи, когато животно нападне друго животно, предвижда се глоба до 250 лева", допълни Явор Гечев.

От СДВР съобщиха за БНТ, че към момента все още не е установено кой е стопанинът на агресивното животно, работата по случая продължава.

Вижте повече във видеото.

Репортер: Кристиян Гаров

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Кирил Топалов: Македонската кауза обединява над 86% от българите
Проф. Кирил Топалов: Македонската кауза обединява над 86% от българите
Трябва ли да има автомобили в Морската градина във Варна?
Трябва ли да има автомобили в Морската градина във Варна?