НОВИНИ

4000 души публика на наградите БРИТ. Триумф за Дуа Липа и Тейлър Суифт

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:38, 12.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
Любопитно
Слушай новината

Истински червен килим, звезди и публика. Наградите БРИТ напомниха на света колко бляскави могат да бъдат тези церемонии.

Припомниха го и Coldplay, които откриха вечерта с новата си песен.

Над 4000 души имаха право да присъстват в лондонската "02 Арена". Сред тях - медици, участващи в борбата с вируса и техни близки.

Сега всички зрители от залата ще бъдат изследвани, а надеждата е, че ако сред тях няма новозаразени, Великобритания, а и светът ще могат поетапно да се завърнат към отдавна забравените събития с публика.

Дуа Липа триумфира с две награди - за албум и солов изпълнител, наградата за група отново е за жени - "Литъл Микс".

Американската певица Тейлър Суифт стана първата жена, отличена с наградата "Глобална икона". Предишни нейни носители са Дейвид Боуй, Елтън Джон и Роби Уилямс.

"Когато вложиш цялото си сърце и душа в нещo, е болезнено то да бъде посрещнато с цинизъм и скептицизъм. Но никога не допускайте това да ви смазва. Нека това ви дава силата, необходима да постигнете мечтите си. Живеем в свят, в който всичко е възможно и точно тези, които се съмняват в нас, заслужават да им покажем, че ние можем!", заяви Тейлър Суифт.

В лондонската "02 Арена" за първи път от повече от година насам имаше публика. 4000 души, предимно медицински работници. На тях посвети речта си и Хари Стайлс, който получи награда за най-добър сингъл.

"Изключително щастлив и горд съм да съм част от тази нощ, в която празнуваме хубавата музика. Благодаря на феновете си, благодаря и на всички вас, които сте тук - благодаря ви за всичко, което направихте за страната ни през изминалата година.", каза Хари Стайлс.

Най-запомнящите се моменти от вечерта бяха представянето на новата песен на Колдплей, както и дует, макар и разделени от Океана, на Rag'n'Bone Man и Пинк, която се включи от Съединените щати.

Специално: Музикалната сензация Rag'n'Bone Man за първи път пред българска медия

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздадоха наградите Икар - вижте кои са победителите (Снимки)
Раздадоха наградите "Икар" - вижте кои са победителите (Снимки)
До месец ЕМА разрешава ваксинирането срещу COVID-19 на деца над 12 години
До месец ЕМА разрешава ваксинирането срещу COVID-19 на деца над 12 години