НОВИНИ

Президентът на ФК Марица (Пловдив): Положението е бедствено

президентът марица пловдив положението бедствено
bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 25.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на втородивизионния футболен Марица (Пловдив) Христо Христов определи като "бедствено" положението, в което се намират футболистите на клуба.

Припомняме ви, че играчите на пловдивския клуб бяха хванати в капана на снежната буря в Истанбул, което наложи да прекарат последната нощ в блокиралия на магистралата автобус, който ги е превозвал.

Христов разкри в телефонен разговор за БНТ, че вече е била потърсена помощ и от българското посолство, но за момента нищо не може да се направи, тъй като няма достъп до закъсалите превозни средства.

"Положението е бедствено. Вчера от 15.00 часа автобусът е блокиран в снежна буря. Летището е затворено. Наистина бяхме на 20 км от него, но дори и да бяхме стигнали това нямаше да промени нищо. От снощи държим връзка с посолството в Анкара. Колегите са готови да помогнат, но като цяло нищо не може да се направи, защото няма никакъв достъп до закъсалите превозни средства. Разбрах, че има и други българи", коментира президентът на Марица.

Христо Христов допълни, че все пак няколко момчета от отбора са успели да стигнат пеша до бензиностанция, за да вземат храна и вода.

"Няколко момчета са събрали смелост и вчера вечерта в бурята са отишли пеша до някаква бензиностанция, за да вземат храна и вода. След час-два са започнали да дърпат закъсали коли, но все още не мога да кажа как ще се развият нещата, тъй като времето е много лошо. Разбрах, че дори и в Анталия е валяло сняг", сподели той.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ и ЮНЕСКО със съвместен проект за популяризиране на българското културно наследство
БНТ и ЮНЕСКО със съвместен проект за популяризиране на българското културно наследство
Министърът на отбраната: Няма струпване на войски на НАТО в България
Министърът на отбраната: Няма струпване на войски на НАТО в България