НОВИНИ

Придвижването на варненци премина спокойно през първия ден с по-строги мерки

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 21.03.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Регионални

На КПП на изхода на Варна към автомагистрала "Хемус" няма опашки. Първият ден след въвеждането на по-строгите мерки и ограничения в придвижването във Варна премина спокойно.

Осем са КПП-та на входовете и изходите на града.

В заповедта на кмета Портних е даден гратисен период за служебните бележки до вторник включително. И затова няма върнати. Засега шофьорите просто обясняват защо им се налага да пътуват.

Допълнителни мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса предприеха днес от Община Варна: дрон ще следи за струпвания на хора на обществени места и целият град ще бъде дезинфекциран като се започне от невралгичните точки.

Общинският дрон ще прелита всеки ден над града като екипът ще променя мястото на излитане. Целта е да се очертаят местата, където най-често се събират повече хора.

Иван Портних, кмет на Варна: Това дава бързо картинка къде има струпване на хора и какво е движението. Това е идеята, за да може по-оперативно да се работи в синхрон с органите на полицията.

Дезинфекциране на спортните и детските площадки, спирките и подлезите се прави още от миналата седмица. На такава обработка ще бъде подложен целият град. Днес екипите започнаха от ромската махала "Максуда".

Жителите на квартала приеха спокойно и с разбиране акцията. От Общината обещават всички възникнали казуси във връзка със забраните за придвижване да бъдат разгледани, за да намерят решение още в началото на работната седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дарителска кампания събра средства за 5 респиратора за МБАЛ "Александровска" за часове
Дарителска кампания събра средства за 5 респиратора за МБАЛ "Александровска" за часове
Инструкции по въздух в ромските махали
Инструкции по въздух в ромските махали