НОВИНИ

Трети пациент с доказан коронавирус в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
20:08, 21.03.2020 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
Регионални

Въпреки заявлението на оперативния щаб, че не се предвижда дезинфекция от въздуха, в Карнобат днес се проведе такава акция.

Трети пациент с доказан коронавирус в Бургас - това е хирург от частна болница. Той е бил в болнични след отпуск, прекаран в Пампорово. Цялото отделение е затворено, а персоналът е поставен под карантина.

Заради доказан нов случай на коронавирус на служител от дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, надежда и любов" в Бургас, социалното заведение се поставя под пълна карантина и достъпът до него се забранява. Медицинските лица и останалият персонал остават в социалното заведение, за да се грижат за децата достъпът до Дома е строго забранен.

Пълната карантина на отделението, в което е работил хирургът, е наложена от 20 часа снощи. Последната седмица лекарят бил в болничен, защото се притеснил за състоянието и се самоизолирал. В болницата е затворено и още едно отделение, в което е настанен персоналът.

Д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас: Общият брой на контактните лица на колегата са 23 човека от медицинския персонал, 14 човека са лежащо болните, които също ще останат в отделението. Никой няма да напуска, нито някой ще влиза в това отделение, а изписаните пациенти от предходната седмица, преди той да излезе в болнични са 27. На тях ще им бъде наложена карантина в домашни условия.

Под карантина в Бургас вече са над 300 души, а болните с доказан COVID-19 са трима.

Рано тази сутрин самолет на селскостопанската авиация кацна край Карнобат, за да се включи в акция по дезинфекция от въздуха. Автомобил с високоговорители обикаляше улиците с информация за акцията.

Стоян Георгиев, пилот: Пет полета на 10-15 метра над най-високите сгради в града, такава е технологията на работа при такъв вид пръскане.

За около пет часа над Карнобат бяха разпръснати 5 тона от специалния дезинфектант.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спокойна е ситуацията на входно-изходните пунктове на София
Спокойна е ситуацията на входно-изходните пунктове на София
21 са новите потвърдени случаи на Covid-19 в България (Обобщение)
21 са новите потвърдени случаи на Covid-19 в България (Обобщение)