НОВИНИ

Възрастна жена е първият пациент с коронавирус в Пещера

bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 21.03.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Регионални

Първи случай на коронавирус в област Пазарджик. Положителната проба е на възрастна жена, настанена в болница в Пещера. Цялото вътрешно отделение е под карантина.

Междувременно от полицията в Пловдив съобщиха, че дават възможност на хората да се снабдят със служебни бележки от работодателите до 17 часа на 23 март, понеделник. След този срок, по служебни причини няма да бъдат пропускани автомобили през КПП-тата. В града те са общо 13.

Ситуацията в Пловдив е спокойна. Стотици шофьори днес обаче бяха връщани по домовете си, въпреки това напрежение нямаше.

Очаква се в понеделник хиляди хора да преминат през КПП-тата на път за работа.

Спокойна беше ситуацията и в област Пазарджик.

Цялото отделение по вътрешни болести на болница „Проф. Димитър Ранев" в Пещера е затворено/ Контактните с болната жена лица са изолирани.

Николай Атанасов,зам.-кмет на община Пещера: Мерки, които ние сме предприели, постоянно да се дезинфекцират улиците, централният площад, районите около центъра и болницата.

Остава засилен контролът на входно-изходните артерии на област Пазарджик. В Пловдив също през целия ден полицаи проверяваха за лична карта, медицински документи или удостоверение от работодателя.

Проверяват се и всички пътуващи с автобуси.

Ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР - Пловдив: Ще бъдат проверявани пътник по пътник, ако не се налага пътуването, пътникът ще бъде свалян от автобуса и ще бъде помолен да се прибере вкъщи.

Не липсваха и недоволни, най-вече сред тези, които бяха връщани обратно. Но голяма част от пътуващите, определиха дори тези мерки като недостатъчни.

В късните следобедни часове трафикът от и за Пловдив значително намаля. Намаля и броят на шофьорите, които бяха връщани от КПП-тата.

Опустяха парковете и улиците в центъра на града. Наши зрители пък сигнализираха, че на язовир "Пясъчник" се пренебрегват всички забрани.

От Агенцията по рибарство призоваха, при подобни случаи да се подават сигнали на тел. 112.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инструкции по въздух в ромските махали
Инструкции по въздух в ромските махали
Спокойна е ситуацията на входно-изходните пунктове на София
Спокойна е ситуацията на входно-изходните пунктове на София