НОВИНИ

Проф. Ангелов: Болницата в Разград е готова за евентуална трета вълна на COVID-19

проф ангелов болницата разград готова евентуална трета вълна covid
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:44, 14.02.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Болницата в Разград е подсигурена и е готова за евентуална трета вълна на COVID-19. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на посещение в Лудогорието.

Ангелов каза, че не са налице притеснения и за финансовото подсигуряване на дейността на болницата, във връзка с третата вълна на COVID-19.

"Имат абсолютно всичко необходимо ако, не дай си Боже, имаме увеличаване на заболелите и нужда от хоспитализиране - апаратура, лични предпазни средства, дезинфектанти, консумативи. През миналата година МБАЛ-Разград е получил малко над 900 000 лв. целеви средства за болници, които поддържат над 50% капацитет на леглата. За последните близо 4 години държавата е дала на болницата близо 4,5 милиона лева", отчете проф. Ангелов.

Министърът на здравеопазването обеща съдействие и за нов скенер.

"Сегашният е морално и физически остарял. Болницата има нужда от нов такъв скенер. Заедно с Десислава Атанасова и с ръководството на болницата ще окажем всичко необходимо като съдействие, така че лечебното заведение да получи нов скенер. Така гражданите на област Разград, които разчитат на областната диагностика, ще могат да го ползват при необходимост", допълни още министърът.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви също, че ще съдейства и за ремонтни дейности в МБАЛ "Св. Иван Рилски".

Министърът инспектира състоянието на лечебното заведение и неговата готовност за евентуално по-високо натоварване като част от обиколката на премиера Бойко Борисов, заедно с министъра на финансите Кирил Ананиев, народния представител Десислава Атанасова и областния координатор на ГЕРБ д-р Валентин Василев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посолството на Израел благодари на властите за отмяната на "Луковмарш"
Посолството на Израел благодари на властите за отмяната на "Луковмарш"
Борисов: Няма значение от коя партия е кметът, правителството ще подпомага всяка община
Борисов: Няма значение от коя партия е кметът, правителството ще подпомага всяка община