НОВИНИ

Проверка: Всички изисквания на плажовете "Хармани" и "Созопол-централен" са спазени

проверка всички изисквания плажовете хармани созопол централен спазени
bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 05.07.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Изискванията за 50% свободна и 50 на сто платена зона на морски плажове "Хармани" и "Созопол-централен" са спазени. Платените плажни принадлежности на ивиците са според одобрената схема. Това установи проверка извършена на двата плажа.

Внезапната инспекция за състоянието на "Хармани" и "Созопол-централен" беше извършена от областния управител на Бургаска област Мария Нейкова, която установи, че ивиците са безупречни, нарушения няма, площите с платени плажни принадлежности и свободна зона са според изискванията.

Доколкото разбрах проверката е била предизвикана заради сигнал, в който са били изказани съмнения за предполагаеми нарушения, каза управителят на ивиците Кирил Спасов.

И двата плажа притежават сертификат "Син флаг", който е най-утвърденият екоетикет в туризма и гаранция за спазването правилата за поддръжката им. Спасов посочи, че плажовете в Созопол са пример за добра практика при стопанисването на морските плажове у нас.

Обект на проверката от областния управител бяха също спазването на дистанция на чадъри и шезлонги, оборудвани лекарски кабинети и линейки, наличие на персонал, наличие на работещи душове, както и поддържането на чистота и дезинфекциране на шезлонги и други плажни съоръжения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима българи ще атакуват 1/4-финалите на Европейското по бокс в Тбилиси
Четирима българи ще атакуват 1/4-финалите на Европейското по бокс в Тбилиси
Левски има нов рекламен партньор
Левски има нов рекламен партньор