НОВИНИ

Радостин Василев: Заплашван съм заради пускането на записа, но не от Кирил Петков, нито от Асен Василев

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 30.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатът Радостин Василев обяви, че е заплашван заради действията си, свързани с разпространяването на записа от заседанието на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

Записът провокира замразяване на преговорите за кабинета с ротационен премиер "Денков - Габриел", а заради казаното в него Народното събрание днес изслушва шефовете на службите у нас.

Уточни, обаче, че не е получавал заплахи от Кирил Петков и Асен Василев и той самият не е подавал сигнали срещу тях.

"Важно е да се каже, защото някой се опитва да злоупотребява, че Кирил Петков и Асен Василев мен не са ме заплашвали никога за нищо. Не съм подавал никакви сигнали срещу Асен Василев и Кирил Петков, защото няма за какво", каза Радостин Василев.

Той каза, че след като е пуснал записа, получава заплахи от много места, но отказа конкретика, за да не пречи на разследването.

Вчера прокуратурата обяви, че разследва сигнал за упражняване на принуда срещу Радостин Василев като в рамките на разследването днес беше разпитан съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Асен Василев след разпита: Извикаха ме като свидетел заради заплахата срещу Радостин Василев

Днес Радостин Василев отново заяви, че Румен Радев не стои зад решението му да публикува записа, както и че се страхува за живота си.

Радостин Василев: Страхувам се за живота си

"Заплашван съм заради действията ми - първо, че обявих, че ще пусна запис и второ - след като го пуснах. Единственото нещо, което ме запазва да не ми направят нещо в момента, това са обществото и гражданите, които искат да знаят какво се случва. Най-недоволни са тези, които зад кулисите тайно се опитаха да направят коалиция зад гърба на гражданите", каза Радостин Василев.

Днес се очаква Народното събрание да гласува заявлението на Радостин Василев да напусне парламентарната група на ПП-ДБ. Той остане в парламента като независим депутат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Споделените игри" за пета поредна година ще дадат възможност деца в риск да спортуват на Витоша
"Споделените игри" за пета поредна година ще дадат възможност деца в риск да спортуват на Витоша
Мария Габриел с условия пред ПП-ДБ за размразяване на преговорите за правителство
Мария Габриел с условия пред ПП-ДБ за размразяване на преговорите за правителство