НОВИНИ

Реал Мадрид и Килиан Мбапе не могат да се разберат за имиджовите права

Килиан Мбапе
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:57, 08.05.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Между Реал Мадрид и представителите на Килиан Мбапе има сериозни разногласия относно имиджовите права на футболиста.

Испанският гранд предлага на 23-годишния нападател на ПСЖ, който ще стане свободен агент през лятото, 180 милиона евро бонус при подписване, 40 милиона евро годишна заплата и 50% от приходите от имиджови права. Новината съобщава El Pais.

Именно разделянето на тези права, предложено от ръководството на испанския клуб, се е превърнало в сериозно разочарование за самия играч и неговите представители.

Има предположение, според което през този сезон той може спечели около 40 милиона евро от имиджовите права, а през следващите години тази сума може да нарасне до 70 милиона на година.

В същото време ръководството на Реал Мадрид смята, че преминаването в „Белия балет“ ще позволи на Килиан Мбапе да намери нови спонсори и партньори, което ще увеличи доходите му.

От друга страна, настоящият му клуб Пари Сен Жермен ще му позволи да взима 100% от приходите от тези права при подновяване на договора. Ето защо Килиан Мбапе сериозно обмисля възможността да остане във Франция.

Към Мбапе не липсват оферти от всички отрасли на индустрията, включително банкиране, автомобили и технологии. Предстоящото Световно първенство в Катар в края на годината умножава интереса на компаниите към голмайстора на френския отбор.

Адвокатите на Реал Мадрид обаче твърдят, че присъствието на Мбапе на "Сантяго Бернабеу" ще има мултиплициращ ефект върху стойността на неговия имидж.

Близки до делата на нападателя смятат, че ако футболистът се откаже от половината от тези права, то той ще загуби определена сума.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС да се готви за предсрочни избори, призова Мустафа Карадайъ
ДПС да се готви за предсрочни избори, призова Мустафа Карадайъ
Злато за България на Световната купа по естетическа гимнастика в София
Злато за България на Световната купа по естетическа гимнастика в София