НОВИНИ

Реал се изравни с Атлетико на върха след успех над Ейбар

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:06, 21.12.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
реал изравни атлетико върха успех ейбар

"Белите" спечелиха с 3:1 далеч от дома срещу Ейбар, с което се изравниха по точки с лидера Атлетико (Мадрид), като "дюшекчиите" обаче са и с два мача по-малко.

Футболистите на Зинедин Зидан откриха резултата след само шест минути игра, когато Родргиго намери в наказателното поле Карим Бензема и дежурният голмайстор отбеляза поредното си попадение за Реал.

В 13-та минута Лукас Васкес открадна топката от защитата на Ейбар, комбинира с Бензема, а той от своя страна сви към Модрич, който с премерен изстрел под гредата, удвои аванса на гостите.

Домакините отговориха четвърт час по-късно, когато Кике получи пространство пред себе си и с чудесен изстрел от дистанция, намали изоставането на Ейбар на 1:2.

До края на първото полувреме "белите" отново можеха да възстановят преднината си от два гола, но пропуски направиха Бензема и Васкес.

След почивката домакините излязоха, решени да стигнат до второ попадение, но въпреки усилията им, отборът от страната на Баските не стигна до желания резултат.

Имаше дори една ситуация, при която домакините претендираха за игра с ръка в наказателното поле на Серхио Рамос, но и след преглед със системата ВАР, главният арбитър остана безмълвен.

Така се стигна дои последната минута на мача, когато Лукас Васкес бе изведен в удобна позиция и с удар по диагонала оформи крайното 3:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лацио победи Наполи на "Стадио Олимпико"
Лацио победи Наполи на "Стадио Олимпико"
Рядко сближаване на Юпитер и Сатурн се наблюдава тази вечер
Рядко сближаване на Юпитер и Сатурн се наблюдава тази вечер