НОВИНИ

Родриго се оплака от расизъм след двубоя с Аржентина и спречкването с Лео Меси

родриго оплака расизъм двубоя аржентина спречкването лео меси
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 24.11.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Бразилският нападател Родриго заяви, че е получил расистки съобщения в профилите си в социалните мрежи след спора с капитана на Аржентина Лионел Меси след мача между двата тима от квалификациите за световното първенство през 2026 година.

Бразилия загуби от Аржентина с 0:1 като домакин в Рио де Жанейро, а двубоят бе белязан от насилие по трибуните в резултат на сблъсъците между полицията и гостуващите фенове на стадион "Маракана". Това доведе до забавяне на мача с половин час.

Меси, който обвини местната полиция в бруталност, беше видян да говори с капитана на Бразилия Маркиньос и да разменя реплики с Родриго, който по-късно каза, че е получил много съобщения с емотикони на маймуни и банани.

"Расистите са винаги на пост. Социалните ми мрежи бяха затрупани с обиди и всякакви глупости. Ако не правим това, което те искат, ако не се държим както те смятат, че трябва, ако носим нещо, което ги дразни, ако не сведем глави, когато ни атакуват, ако заемем места, които смятат, че са само техни, расистите ще демонстрират престъпното си поведение", написа в Инстаграм Родриго и добави: "Лош късмет за тях. Ние няма да спрем."

Друг бразилски национал Винисиус Жуниор, който пропусна срещата с Аржентина заради контузия, също подкрепи своя съотборник: "Ние няма да спрем", заяви футболистът на Реал Мадрид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шест финала за кикбоксьорите ни на световното първенство за мъже и жени в Португалия
Шест финала за кикбоксьорите ни на световното първенство за мъже и жени в Португалия
Правителството дава 400 000 лева на Рилския манастир
Правителството дава 400 000 лева на Рилския манастир