НОВИНИ

Румен Гечев: Здравната система трябва да бъде коренно променена

bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 22.02.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Формирането на бюджета на Здравната каса, както и на бюджета ДОО и големия бюджет стана след обществено обсъждане, внимателно обсъждане между коалиционните партньори в правителството и много внимателно вслушване в опозицията. Той е съобразен с европейските тенденции и реалностите в България, това заяви за "Още от деня" депутатът от ПГ на "БСП за България" и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси Румен Гечев.

По думите му опозицията винаги атакува бюджета.

"Тя има основание да атакува и да повтаря някои от нашите критики отпреди няколко месеца, защото от БСП ние направихме всичко възможно, за да бъде приет този бюджет. По отношение на здравната система вие знаете, че имаме категорична позиция, че тя трябва да бъде коренно променена", допълни Гечев.

Трябва да се излезе от търговското състояние на здравната мрежа, тъй като е неприемливо организацията на болничната и доболничната помощи да е на търговска основа, категоричен е той.

Гечев посочи, че имат съгласие от коалиционните партньори за промяна в тази посока. Парите на данъкоплатците по този начин ще бъдат използвани по-ефективно, обясни той.

Относно декларацията за кризата в Украйна, той каза, че БСП има различия с партиите в парламента, тъй като причината за кризата е в Русия, но и в Украйна, която по същество отказа да изпълнява Минските споразумения.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разхлабват част от мерките срещу COVID-19 oт четвъртък
Разхлабват част от мерките срещу COVID-19 oт четвъртък
Мартин Димитров: С Бюджет 2022 се реализират две важни реформи
Мартин Димитров: С Бюджет 2022 се реализират две важни реформи