НОВИНИ

Венко Сабрутев, ПП: МС работи по сценарий за функциониране на държавата в извънредно положение

bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 22.02.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

"Днес беше прочетена декларация от името на "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" в осъждане действията на руската страна и пълна подкрепа на териториалната цялост на Украйна", заяви за "Още от деня" Венко Сабрутев – депутат от ПГ на "Продължаваме промяната", зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси.

Той подчерта, че България следи изключително внимателно развитието на темата и най-големият риск от евентуален военен конфликт е газовите доставки да бъдат прекъснати към България.

"Министерски съвет работи по сценарий за продължаване функционирането на държавата в извънредно положение", посочи Венко Сабрутев.

На второ четене е приет Законът за бюджета на НЗОК, който поставя основи на различно, ново управление, съобщи депутатът от "Продължаваме промяната".

Колкото до диференцирано ДДС – този подход не работи ефективно, ДДС-то може би не е най-правилният инструмент, затова прилагат други инструменти, като помощи за електроенергия на небитовите потребители, в бюджета са планирани още 931 млн. лева, предстои приемане на закон кои са тези енергийно бедни потребители.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева: За съжаление НС не успя да излезе с обща декларация по кризата в Украйна
Екатерина Захариева: За съжаление НС не успя да излезе с обща декларация по кризата в Украйна
Протест пред Руското посолство в София
Протест пред Руското посолство в София