НОВИНИ

Румен Радев: Високо ценим подкрепата на САЩ, Германия и ЕК

bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 09.07.2021
Чете се за: 02:12 мин.
По света
Слушай новината

Много е добре за бизнеса, гражданите, че политическото ръководство, международните институции, бизнес асоциации се събират заедно и обсъждат открито всички важни проблеми. Нашата инициатива продължава да генерира идеи и насоки, за да засилим развитието, да подобрим дигиталната и транспортна свързаност. Това каза президентът Румен Радев при откриването на втория ден на инициативата "Три морета".

Срещата на върха в София е още едно доказателство, че тази инициатива се развива като уникален инструмент, който засилва нашия капацитет да развиваме приятелските отношения. Високо ценим подкрепата на стратегическите партньори - САЩ, Германия и ЕК, каза президентът Радев.

Постоянното развитие на тези проекти показва нивото на нашите амбиции. Въпреки това те показват значителен дефицит и сме изправени пред необходимостта да ги реализираме, независимо от бюджета. Дали използваме достатъчно силни и всеобхватни инструменти за тези цели, попита президентът Радев.

Той благодари на Гърция, че участва в инициативата по негова покана.

Вчера обсъдихме визията за това как да развиваме по-доброто сътрудничество в образованието, науката, иновациите, като гаранция за просперитет и бъдеще. Това е ключът към успеха, това е нашата политическа воля. Ще приемем съвместна декларация от София, основана върху нашата обща политическа воля, каза държавният глава. Надявам се тези дискусии да продължат и да бъдат все така конструктивно, но да обсъждат не само възможностите, но и проблемите.

Колкото по-открити сме, толкова по-бързо ще дойде успехът, каза още Румен Радев.

ВСИЧКО ЗА ИНИЦИАТИВАТА "ТРИ МОРЕТА" ЧЕТЕТЕ ТУК

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконно сметище в село Големо Бучино
Незаконно сметище в село Големо Бучино
Прокуратурата привлече към наказателна отговорност кмета на Гурково за купуване на гласове
Прокуратурата привлече към наказателна отговорност кмета на Гурково за купуване на гласове