НОВИНИ

Румен Радев: Не забравяйте, че бъдещето принадлежи на смелите, а не на уплашените

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:01, 06.05.2020 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев поздрави всички българи със светлия християнски празник и Деня на храбростта. Заради необичайното отбелязване на празника, той отправи своите послания от Гербовата зала на "Дондуков" 2. Държавният глава каза, че в модернизацията на армията няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване.

Президентът Румен Радев благодари на военнослужещите, че независимо от трудностите продължават да отстояват каузата България с професионализъм и всеотдайност. Благодари и на ветераните и офицерите от запаса за достойната служба.

Отбеляза, че армията ни вече се модернизира, след десетилетия на експерименти, съкращения и недоимък.

Румен Радев - президент на Република България: По този път обаче няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване. Съвременно въоръжение е крайно необходимо, но то трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при единен подход към видовете Въоръжени сили. Затова решенията за националната ни сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците.

Според президента на днешния празник трябва да се почете и всекидневната храброст на българите, които са непримирим към несправедливостта и произвола.

Румен Радев - президент на Република България: Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх и примирение. Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост и дръзновение.

Румен Радев се обърна към младите с думите, че те са призвани да сбъднат идеала за достойна и модерна България.

Румен Радев - президент на Република България: Не забравяйте, че бъдещето принадлежи на смелите, а не на уплашените.

Държавният глава почете паметта на загиналите за България и поднесе цветя на паметника на Незнайния войн на площад "Свети Александър Невски".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военноморските сили на България също отбелязаха Деня на храбростта
Военноморските сили на България също отбелязаха Деня на храбростта
Още блокирани райони в Ямбол заради огнища на коронавирус
Още блокирани райони в Ямбол заради огнища на коронавирус