НОВИНИ

Събраха над 400 000 кг отпадъци в пловдивския квартал "Столипиново"

събраха 400 000 отпадъци пловдивския квартал столипиново
bnt avatar logo
от БНТ
10:53, 28.03.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Регионални

Над 400 000 килограма отпадъци бяха събрани и извозени само за пет дни в междублоковите пространства на улица "Сокол“ в пловдивския квартал "Столипиново". Мащабната акция по почистването на едно от най-замърсените места в града протече при пълна мобилизация на техника и екипи.

"Има още смет за събиране, но се налага временно да спрем и да изчакаме по-хубаво време, защото техниката ни затъва в калта и не може да стигне до най-проблемните зони”, обясни директорът на общинското предприятие "Чистота” Николай Георгиев.

Въпреки периодичните големи акции обаче ефектът е краткотраен. "Нека живеещите тук престанат да изхвърлят боклука си от терасите, защото с условията, които сами създават, застрашават здравето на своите близки и деца, а и на гражданите от другите райони на Пловдив”, призова още Георгиев.

Екипът на "Чистота” изпълнява всички указания на общинския оперативен щаб за засилени противоепидемични мерки в ромския квартал срещу разпространението на коронавируса.
По разпореждане на кмета на Пловдив тази сутрин е направена нова дезинфекция на всички улици в Столипиново и Шекер махала. В почивните дни мобилни екипи продължават дезинфекцията на заслоните по автобусните спирки и основните булеварди в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соломон Паси: Да се въведат общоевропейски правила
Соломон Паси: Да се въведат общоевропейски правила
Извънредното разписание на автобусите на Градския транспорт в Пловдив остава в сила до 12 април
Извънредното разписание на автобусите на Градския транспорт в Пловдив остава в сила до 12 април