НОВИНИ

Съдът остави в ареста мексиканеца, обвинен за убийството на ММА боец

bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 17.02.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Мексиканецът Виктор Омар, задържан за убийството на ММА боеца Тургай Сали в Хасково, остава в ареста, реши Окръжният съд в Хасково. Спортистът беше прострелян в нощта срещу неделя, а 24 часа по-късно почина в болница. Мексиканецът днес заяви, че не е извършил убийството.

Днес обвиняемият беше доведен в съда под засилена охрана. Заяви, че е в България, защото получил информация, че има работа за циркови артисти като него. 42-годишният танцьор обясни, че бил помолен от приятели да помогне за заздравяване на връзката им, но бил използван.

Мисля, че тези хора са планирали всичко това и се опитаха да ме въвлекат в таи ситуация. Мисля, че имат война по между си и съм тук защото съм мексиканец и се опитват да ме обвинят в нещо, което не съм извършил.

Оръжието, с което беше прострелян Тургай Сали, все още не открито. Разследващите стигнаха до Виктор Омар, след като Сали успял да даде подробно описание преди да почине.

В делото се намира справка, която е придобита по линия на международното сътрудничество, в която се установява, че той е освободен от затвора в Гърция в края на месец ноември 2021 г., каза Цвета Пазаитова, прокурор.

Според справката Омар е изтърпял присъда за трафик на хора и подправяне на документи.

Разследващите имат данни, че именно от Гърция е дошла поръчката за убийството на хасковлията.

Възможно е моят човек да е бил натопен от друг извършител като удобен, като чужденец, каза Кирил Кирев, адвокат на обвиняемия.

Служебната защита поиска по-лека мярка с мотива, че не става въпрос за умишлено убийство, а за случайност. Ако бъде признат за виновен, го грози затвор до 20 години или доживотна присъда.

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваксинираните жители на Забърдо отидоха на море по инициатива на кмета
Ваксинираните жители на Забърдо отидоха на море по инициатива на кмета
Ще забрани ли и Лондон "златните паспорти"
Ще забрани ли и Лондон "златните паспорти"