НОВИНИ

Съдът спря вписването на Георги Иванов като президент на БФС

георги иванов надявам класираме световното първенство 2026 година
bnt avatar logo
от БНТ
21:34, 08.04.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Георги Иванов засега няма да бъде вписан в Търговския регистър като президент на Българския футболен съюз заради съдебно дело, заведено от аматьорския футболен клуб "Скравена".

От отбора настояват още за прекратяване на процедурата по вписване на новия Изпълком на БФС, както и отмяна на всички решения, взети по време на извънредния изборен конгрес на централата от 15 март.

Софийският градски съд вече е излязъл с определение, което гласи, че спира регистърното производство до приключване производството по исковата молба на "Скравена", която може да се обжалва от БФС в 7-дневен срок.

Междувременно информацията за подаденото дело от страна на ФК "Скравена" беше потвърдена за БНТ от изпълнителния директор на футболната ни централа Борислав Попов.

"Потвърждавам, че има подадена жалба от ФК "Скравена" и от съда са спрели вписването на Георги Иванов в Търговския регистър. Това звучи най-малкото неприятно, защото цяла футболна България, а и останалата част, която се интересува, видя как беше проведен конгресът. В Търговския регистър е внесен подписан протокол и от седмината адвокати, включително тези, които участваха в секретариата на конгреса. В този протокол са отразени всички техни бележки и няма никакви възражения. Учудващо е, че ФК "Скравена" е намерил някакви основания да обжалва. За мен това не им прави чест. Оттук нататък законът казва първа инстанция, втора инстанция, трета инстанция. Това е процедурата", коментира Попов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив продължава възхода си с победа над Черно море
Локомотив Пловдив продължава възхода си с победа над Черно море
Георги Минчев с два гола при разгром на АЕЛ Лимасол
Георги Минчев с два гола при разгром на АЕЛ Лимасол