НОВИНИ

Само за ден: 202 случая на превишена скорост в Пловдив от водачите на автобуси, маршрутки и таксита

ден 202 случая превишена скорост пловдив водачите автобуси маршрутки таксита
bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 12.06.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Пловдивската полиция констатира 202 нарушения на скоростните режими, извършени от водачите на автобуси, маршрутки и таксита днес

5 ма от проверените шофьори на превозни средства от обществения превоз останаха без книжки за неплатени глоби- четирима от тях са таксиметрови шофьори

Масирани проверки на водачи на МПС по маршрутни линии, автобуси от градски, междуградски линии и таксита, осъществиха в рамките на днешния ден служители на пловдивската полиция.

Засиленият контрол на превозни средства, извършващи обществен превоз на пътници, бе с цел установяване и недопускане на нарушения по Закона за движение по пътищата, пряко влияещи върху пътния травматизъм.

Служители на областната дирекция извършиха 694 проверки на водачи на автобусни линии. Констатирани са 553 нарушения по ЗДвП. Съставени са 84 акта за установяване на административно нарушение и 233 глоби по фиш.

В 9 от случаите водачи на транспортни средства са преминали при забраняващ сигнал на светофарната уредба, а 8 са шофьорите, говорили по мобилен телефон по време на управление на превозни средства без наличието на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете.

11 от проверените водачи на таксита не са използвали обезопасителен колан, 19 са актовете с които са констатирани нередовни пътни документи. 14 акта са съставени на водачи, чиито превозни средства са били в неизправност. 23 са съставените актове за други нарушения по ЗДвП.

На водачите на МПС са съставени 68 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри. В хода на проверките са съставени 96 фиша за неправилно паркиране и престой и 69 фиша за извършени други нарушения.

Проверените водачи на превозни средства от обществения транспорт за превоз на пътници са 113 броя. Констатирани са 45 нарушения и са съставени 32 глоби и 13 АУАН.

На 28 от проверените водачи на място са връчвани и електронни фишове за вече извършени нарушения. Съставени са 5 акта за нарушения по чл. 190 Ал 3 от ЗДвП, като на водачите е наложена принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление до заплащане на дължимите глоби. Четирима от водачите, останали без книжки при днешните проверки са таксиметрови шофьори с множество нарушения и неплатени глоби за тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 30 юни не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове и клубове
До 30 юни не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове и клубове
24-годишен дрогиран шофьор блъсна два пъти жена и избяга
24-годишен дрогиран шофьор блъсна два пъти жена и избяга