НОВИНИ

Себастиан Ожие няма да слага край на кариерата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:28, 21.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Други спортове
себастиан ожие слага кариерата

Шесткратният световен рали шампион Себастиан Ожие преосмисли решението си за отказване от спорта и подписа за още един сезон с тима на "Тойота", след като кампанията през тази година беше сведена до само седем старта заради пандемията от COVID-19.

36-годишният Ожие все още има шансове да триумфира със седмата си световна титла през този сезон, но кръг преди края на шампионата, французинът изостава на 14 точки от съотборника си Елфин Евънс.

Последния старт за сезона ще се проведе в периода 3-6 декември, а домакин на събитието ще бъде италианският град Монца, познат на всички фенове на моторните спортове, заради едноименната писта, която всяка година приема състезание от Формула 1.

"Сезонът беше много кратък със само няколко ралита, но това ми беше достатъчно, за да видя, че все още се наслаждавам на състезанията и на работата ми в отбора, харесва ми да карам автомобила", коментира французинът, който планираше да сложи край на кариерата си след завършването на настоящата кампания.

"Фактът, че както повечето хора, трябваше да прекарам много време вкъщи през тази година, а и това, че не се представих така, както ми се искаше през миналата година, ме накара да преосмисля всичко. Това бяха част от причините. Но наистина не ми се искаше да завърша кариерата си с толкова странен сезон. Продължавам и през 2021 година, ще атакувам и се надявам на по-добра и нормална кампания, в която ще се опитам да спечеля още една титла", каза Ожие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски преодоля квалификацията във Висла
Владимир Зографски преодоля квалификацията във Висла
Клоп не упрекна Салах за действията му
Клоп не упрекна Салах за действията му