НОВИНИ

Шишков възлага проучване за изграждането на скоростен път или магистрала от ГКПП "Маказа" до АМ "Марица"

шишков възлага проучване изграждането скоростен път магистрала гкпп маказа марица
Снимка: МРРБ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:22, 18.05.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Проучване в посока изграждане на скоростен път или магистрала от ГКПП "Маказа" до автомагистрала "Марица" ще възложи на Агенция "Пътна инфраструктура" служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Това уверение даде той в Кърджали, след като участва в работна среща по наболели ресорни теми в региона.

По думите му, това може би ще е генералното решение на въпроса с интензивния трафик в родопския град на преминаващи от и за Гърция автомобили заради липсата на обходен път. Околовръстно шосе на Кърджали бе проектирано, като бе премината и процедура по оценка на въздействието върху околната среда, но срокът за оценката изтече в края на април, а проектът не е реализиран.

"Тази ос, Север-Юг, започнахме да я развиваме като проекти в северната част от Русе към Велико Търново. Аз мисля, че трябва да започнем да я развиваме и от тази част", коментира Шишков и допълни, че тепърва ще се прави проучване за възможностите за свързване в частта от магистрала "Марица" до ГКПП "Маказа".

"Знаете много добре, че аз отдавна, поне като регионален министър, говоря, че цялостна свързаност трябва да бъде изградена и, надявам се, в съвсем кратки срокове да ви отговорим дали тръгваме в тази посока", каза още министърът.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Ганев поздрави БОК по случай 100-годишния юбилей
Любомир Ганев поздрави БОК по случай 100-годишния юбилей
Гавалюгов и сборният отбор спечелиха първия си мач в Каунас
Гавалюгов и сборният отбор спечелиха първия си мач в Каунас