НОВИНИ

Ще работим за своя група в ЕП, заяви лидерът на "Възраждане"

"Величие" изкопираха "Възраждане", ПП-ДБ да си изкопаят дупка и да се скрият, допълни той

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 16.06.2024
Чете се за: 04:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Ние сме големи оптимисти за бъдещето на Европа като европейска, като дом на европейската цивилизация, която ние българите сме създавали. Но ЕС с неговата политика в момента е заплаха за европейската цивилизация", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в "Денят започва с Георги Любенов".

Допълни, че в момента се работи за създаване на собствена група в Европейския парламент и това е основното, което ще прави групата на "Възраждане" в ЕП.

"Група, която ще има десетки депутати от поне 7 държави, даже 9, които ще говорят едно и също нещо".

Тя вече си има име, но Костадин Костадинов отказа да каже какво е то.

"Никой от "Възраждане" няма да подкрепи този кабинет, то е ясно. Въпросът е кой или кои ще бъдат тези, които ще излъжат избирателите си, така той коментира бъдещия кабинет.

Според него ПП-ДБ трябва да си "изкопаят една дупка и да се скрият".

"Няма как да кажем, че някой е попречил за по-ниската избирателната активност, защото имаме 32%, което е най-сериозният проблем. На практика българският народ гласува вот на недоверие на собствената си политическа система и което е още по-лошото на собствената си държава".

По отношение на гласовете, които отидоха за партия "Величие" Костадинов каза, че те са изкопирали "Възраждане".

"Когато имаш една ярко изразена опозиционна политическа сила в парламента, която е основна заплаха за основния действащ политически ред в страната, когато се появят още двадесет политически партии, които говорят едно и също и се опитват да разводняват вота, когато някой пречи на опозицията да победи, това означава, че той работи за управляващите".

Той отказа да коментира "Величие" с думите, че не е психиатър. Съжали техните избиратели. Според Костадинов именно тези избиратели ще бъдат разочаровани и това, ако има нови избори, ще намали още повече избирателната активност. По думите му ниската избирателна активност през последните години се дължи именно на "поредица от лъжи".

"Хората казват - ние гласуваме за промяна, а те ни слагат ГЕРБ и ДПС в управлението. Така, че когато имаме такава системна лъжа, постоянно проповядвана, постоянно показвана в медиите, в един момент хората махат с ръка и казват майната им - всички са лъжци".

"Това е американски проект. То това се вижда от космоса", каза лидерът на "Възраждане" за партията-изненада на тези избори "Величие".

Според него "когато народът не вярва в държавата, държавата е поставена на карта. На карта е поставено оцеляването на българската държава". Смята, че ДПС е заплаха за националната сигурност.

"Говореше се в цялата страна, че има масово купуване на гласове за ДПС, а МВР не направи нищо".

"Когато българският народ сам се отрече от своето чедо, някой друг ще го припознае".

Костадинов смята, че вотът на последните избори е политически, задкулисен, финансов и етнически вот, което може да изяде дори и първата политическа сила ГЕРБ.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьорите Кристиян Милатинов и Христо Пъдев, спортното семейство Мадлен Радуканова и Божидар Темелков и още интересни гости в „Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024“ по БНТ
Актьорите Кристиян Милатинов и Христо Пъдев, спортното семейство Мадлен Радуканова и Божидар Темелков и още интересни гости в „Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024“ по БНТ
Каква техника е имало в българския дом в началото на 20-и век (СНИМКИ)
Каква техника е имало в българския дом в началото на 20-и век (СНИМКИ)