НОВИНИ

Швед сложи край на участието на Монфис на Ролан Гарос

швед сложи участието монфис ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:43, 03.06.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Микаел Юмер надигра Гаел Монфис във втори кръг на Ролан Гарос с 6-0, 2-6, 6-4, 6-3 за около два часа и 20 минути игра.

Въпреки подкрепата на трибуните, представителят на домакините загуби в четири сета и отново не успя да спечели двубой, след като е загубил първия сет на нула.

Младият Юмер не даде гейма на опитния си противник в откриващата част, но във втората Монфис вдигна темпото и се върна в мача. Той поведе с пробив в началото на третия сет, но се пропука при 4-3 и сервис. Юмер не само върна брейка, но направи и нов пробив, с което подпечата успеха си в частта.

В четвъртия сет шведският тенисист дръпна с 5-1 гейма и въпреки, че Монфис върна един от пробите, нямаше сили за повече и така французите останаха само с един представител при мъжете в лицето на Ришар Гаске, който във вечерната сесия се изправя срещу 13-кратния шампион в Париж Рафаел Надал навръх 35-ия рожден ден на испанския Матадор.

Юмер ще се изправи срещу Яник Синер, надиграл сънародника си Джанлука Магер, в следващия кръг.

Сънародникът на Синер и Магер – Лоренцо Музети, постигна чист успех над Йошихито Нишиока и ще играе с Алекс Де Минор или Марко Чекинато.

Десетият поставен Диего Шварцман надви словенеца Аляж Бедене в три сета и ще играе с германския ветеран Филип Колшрайбер, който елиминира 24-ия в схемата руснак Аслан Карацев след 6-3, 7-6 (4), 4-6, 6-1. Сънародникът на Колшрайбер – Доминик Кьопфер, изхвърли Тейлър Фриц и ще играе с Марин Чилич или Роджър Федерер в следващата фаза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпада изискването за PCR тест и карантина при влизане на български граждани в Нидерландия
Отпада изискването за PCR тест и карантина при влизане на български граждани в Нидерландия
Стивънс отстрани Плишкова в Париж
Стивънс отстрани Плишкова в Париж