НОВИНИ

Слаби превалявания в някои райони на страната

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 16.02.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес са в широки граници – отрицателни в западните райони от страната, където е безоблачно, минус 5° във Видин, минус 3° София и над нулата в Източна България, където и в момента е облачно - плюс 6° във Варна и Бургас, 7° в Сливен. Слаби са преваляванията, не повече от 5 – 6 литра на кв. метър.

И в следобедните часове в Източна България и по Черноморието ще има райони със слаби превалявания. Там ще остане и ветровито, с умерен североизточен вятър. В останалата част от страната ще бъде слънчево. Максималните температури днес ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 11°.

Без промяна ще остане времето и през следващото денонощие – със слаби превалявания в Източна България и безоблачно в останалата част от страната. Температури ще останат в широки граници – сутринта от минус 3° на запад до плюс 6° на изток, а следобед ще бъде обратното.

Най-ниски ще останат максималните в Източна България, където облачността ще намалее едва в края на деня, около 7° - 8°, в комбинация със слаб до умерен северен вятър. В останалата част от страната утре ще бъде слънчево, с максимални температури между 10° и 15°, в София - около 12°.

По Черноморието ще превалява главно по южното крайбрежие, но навсякъде ще бъде ветровито, с умерен северен вятър. Вълнението на морето постепенно ще отслабва.

Слънчево ще бъде в планините, с изключение на масивите от Източна България, където и утре ще бъде облачно, но вече почти без валежи. Ще духа слаб до умерен северен вятър, а максималните температури по най-високите върхове ще бъдат от минус 6° до минус 2°.

В неделя температурите ще останат почти без промяна. Ще бъде ветровито, с повече слънчеви часове в Източна България и слаби превалявания на места в западните райони. Ветровито и с превалявания, предимно слаби, ще бъде и в началото на новата седмица, когато максималните температури слабо и временно ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юлияна Янева ще спори за бронз от европейското по борба в Букурещ
Юлияна Янева ще спори за бронз от европейското по борба в Букурещ
Служители на ГДБОП разкриха оранжерия за отглеждане на специален сорт марихуана (СНИМКИ)
Служители на ГДБОП разкриха оранжерия за отглеждане на специален сорт марихуана (СНИМКИ)