НОВИНИ

Стабилно е състоянието на пострадалите при инцидент с товарен подемник в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
17:51, 18.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Трима души пострадаха при инцидент с товарен подемник в шивашки цех в Благоевград.

Пострадалите - двама мъже и една жена, са се разминали само с фрактури и са без опасност за живота. Оказва се, че работниците от шивашкия цех не е трябвало да се качват на съоръжението, тъй като то не е предназначено за хора, а само за товари и то до 100 кг. Предполага се, че работниците често са използвали товарния подемник, за да се придвижват с него до цеха, вместо да се качват по стълбите пеша.

Малко преди обяд тримата работници се качили на товарния подемник - тип телфер, за да се придвижат от първия до втория етаж на сградата, където се намирал шивашкия цех. Въжето обаче се скъсало и те паднали заедно със съоръжението от 3-4 метра височина.

Двамата мъже и жената се качили на товарния подемник без да кажат на никого. Имали са късмет и са получили само фрактури на крайниците, тъй като сградата е само на два етажа. И тримата са настанени в болници в Благоевград.

Д-р Николай Пиринчиев - ортопед: Дойдоха две момчета. Едното е със счупена пета, а другото е с травма в областта на петата. Стабилно е състоянието им.

Д-р Александър Секелариев - ортопед: Пациентката е приета в задоволително общо състояние, контактна, в съзнание, няма данни да е губила съзнание.

Управителката на фирмата отказа да застане пред камерата на БНТ. Обясни, че вината за случилото се е на работниците, които на своя отговорност са се качили на товарния подемник. Заради инцидента от Инспекцията по труда и от метрологичния надзор са започнали проверки. От прокуратурата са образували досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Членове на СДС отиват при Цветанов: Новата формация ще бъде учредена на 27 септември
Членове на СДС отиват при Цветанов: Новата формация ще бъде учредена на 27 септември
Жители на петричкото село Първомай излязоха на протест заради затворена улица
Жители на петричкото село Първомай излязоха на протест заради затворена улица