НОВИНИ

Стан Вавринка пропуска Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:14, 18.05.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
стан вавринка пропуска ролан гарос
Слушай новината

36-годишният швейцарец, който е шампион в Париж от 2015 година, няма да играе тази година на Откритото първенство на Франция, съобщиха от организаторите на надпреварата.

Световният №24 претърпя операция на лявото стъпало през месец март, която го принуди да се оттегли от подготвителните турнири преди Ролан Гарос. Изглежда обаче Вавринка не е напълно възстановен и това го е принудило да се оттегли от втория за годината турнир от Големия Шлем.

Швейцарецът пази чудесни спомени от френската столица, когато през 2015 година изненада всички, триумфирайки на финала след обрат срещу Новак Джокович.

Това донесе на Стан неговата втора титла от Големия Шлем, след като година по-рано той спечели Australian Open. През 2016 година пък Вавринка стана шампион и на US Open.

След този триумф обаче, швейцарецът е непрестанно преследван от контузии, като претърпя и няколко хирургични интервенции, които му попречиха да се задържи на познатото си ниво.

Тазгодишният Ролан Гарос започва на 30 май, а БНТ ще ви направи свидетели на най-интересното от кортовете в Париж, като, разбира се, акцентът ще бъде върху българското участие в лицето на Григор Димитров и, надяваме се, Цветана Пиронкова и Виктория Томова, които обаче първо ще трябва да преминат през квалификациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на Етър: Няма неизплатени заплати
Капитанът на Етър: Няма неизплатени заплати
Конкурсът за журналистика Web Report: Когато авторите говорят с факти
Конкурсът за журналистика Web Report: Когато авторите говорят с факти