НОВИНИ

Стефанос Циципас е в третия кръг на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:37, 31.05.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
стефанос циципас третия кръг ролан гарос
Снимка: БТА
Слушай новината

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за третия кръг на Ролан Гарос, след като записа чиста победа в три сета срещу испанеца Роберто Карбайес Баена.

Финалистът в надпреварата от 2021-а година се наложи с 6:3, 7:6(4), 6:2 за 2 часа и 19 минути игра на втория по големина корт на комплекса "Сюзан Ланглен".

Интригата в двубоя присъстваше единствено във втория сет, когато Карбайес Баена стоеше равностойно и на два пъти успя да се върне от пробив пасив, но в тайбрека допусна една неточност, която в крайна сметка се оказа фатална за световния №57.

По този начин Стефанос Циципас за пета поредна година ще играе в третия кръг на Ролан Гарос, а там очаква победителя от мача между аржентинеца Диего Шварцман и португалеца Нуно Боржес.

В същата тази четвъртина на схемата пък австрийския квалификант Себастиан Офнер поднесе една от изненадите, елиминирайки №24 в схемата Себастиан Корда в три сета.

Следващият съперник на Офнер пък ще бъде бившият четвъртфиналист в турнира Фабио Фонини, който пък също записа чиста победа над австралиеца Джейсън Кублър. Припомняме ви, че в първия кръг италианецът се справи с 10-ия поставен Феликс Ожие-Алиасим.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страните от ЕС договарят нови миграционни правила
Страните от ЕС договарят нови миграционни правила
БНТ почита паметта на големия актьор Борис Луканов
БНТ почита паметта на големия актьор Борис Луканов