НОВИНИ

Страхотен Шаповалов спря похода на Зверев на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:52, 23.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
страхотен шаповалов спря похода зверев australian open
Слушай новината

Денис Шаповалов ще бъде съперник на Рафаел Надал в 1/4-финалите на Australian Open, след като елиминира днес №3 в схемата в Мелбърн Александър Зверев.

Канадецът изигра страхотен двубой срещу олимпийския шампион и успя да го отстрани в последователни сетове - 6:3, 7:6(5), 6:3.

В първия сет Шаповалов се възползва от единствената си възможност за пробив в четвъртия гейм, за да поведе с 3:1. До края канадецът беше стабилен в своите сервис геймове и без проблеми затвори първата част след 6:3.

Канадският левичар започна ударно и втората част, пробивайки още в откриващия гейм, но този път Зверев не допусна неговият опонент да се откъсне в резултата и бързо съумя да стигне до връщане на пробива. В осмия гейм германецът спечели за втори път подаването на Шаповалов, което му позволи да сервира за сета при 5:3. В този момент обаче третият в схемата се пропука и допусна да се стигне до 5:5. В крайна сметка по-стабилната игра на канадецът в решителните моменти си каза думата и той измъкна втория сет в тайбрек.

В третата част съпротивителните сили на Зверев просто изчезнаха, а Шаповалов се възползва по най-добрия начин и с един ранен пробив предреши крайния изход на срещата.

Така, канадския тенисист се класира за своя първи 1/4-финал в Мелбърн, докато загубата за Зверев означава край на амбициите му за титлата в Мелбърн. Освен това олимпийският шампион пропусна и възможността при триумф в турнира да излезе начело в световната ранглиста.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Победата след 5 години е голяма отговорност и огромно самочувствие
Илияна Йотова: Победата след 5 години е голяма отговорност и огромно самочувствие
Финикс се справи и с Индиана за шести пореден успех в НБА
Финикс се справи и с Индиана за шести пореден успех в НБА