НОВИНИ

Тайфун наруши графика в академичното гребане в Токио

тайфун наруши графика академичното гребане токио
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:13, 24.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Графикът на Олимпийските игри в Токио може да бъде променен поради предстоящата буря, като някои от надпреварите в академичното гребане вече са отложени за 26 юли и други дати. Това съобщи на пресконференция официалният представител на Организационния комитет на Игрите Такай Маса.

Тайфунът Ин-фа бушува в южната част на Япония от вторник. В южната японска префектура Окинава петима души са пострадали. Скоростта на вятъра в централната му част, според метеоролозите е около 40 м/с, а скоростта на поривите достига 55 м/с.

"Състезанията по гребане вече бяха отложени, както съобщихме на медиите. По отношение на графика за 26 юли, вече сме коригирали графика на състезанията. Подробностите ще бъдат обявени по-късно", заяви Маса.

Организационният комитет на Игрите вече обяви, че квалификационните състезания по гребане са отложени поради метеорологичните условия. Въпреки информацията за отлагането обаче, състезанието продължи без значително забавяне.

Състезанията в гребането се провеждат на гребния канал, който се намира в Токийския залив. Олимпийците ще се състезават за 14 комплекта медали.

Там ще се състои и надпреварата на кану-каяк, където Станилия Стаменова е нашият представител. Тези състезания обаче са в заключителната част от Игрите и едва ли ще бъдат засегнати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Има такъв народ" ще разговарят днес с "Изправи се БГ! Ние идваме!" и с БСП
"Има такъв народ" ще разговарят днес с "Изправи се БГ! Ние идваме!" и с БСП
Топъл уикенд, опасно горещо време в новата седмица
Топъл уикенд, опасно горещо време в новата седмица