НОВИНИ

Тото Волф се оплака от решенията на рейс-контрола в Бразилия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:55, 15.11.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
тото волф оплака решенията рейс контрола бразилия
Слушай новината

Шефът на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф изрази недоволството си след края на Гран При на Сао Паоло от вземането на решенията от страна на рейс-директора Майкъл Маси и неговите колеги по време на целия уикенд за надпреварата на "Интерлагос".

Още преди старта вчера австриецът се оплака от факта, че на техните основни съперници на Ред Бул им е било разрешено да извършат промени по болида при условия на закрит парк.

След финала пък Волф разкритикува рейс-контрола и затова, че не наказа Макс Верстапен за защитните му действия в 48-та обиколка срещу Люис Хамилтън.

"През целия уикенд всичко вървеше срещу нас. Имаше счупен компонент на задното крило, който нямахме възможност да прегледаме и анализираме. Съответно колата не премина теста и беше дисквалифицирана, което е изключително сурово решение. А при Ред Бул се случват три поредни поправки на задното крило в условия на закрит парк без последствия. После и това решение по време на състезанието по повод грешната защита на Макс. Да, отиде на сантиметър отвъд границата. Люис се справи още по-брилянтно, избягвайки контакт и завършвайки по начина, по който го направи. Трябваше да има поне 5 секунди наказание. Макс вероятно го знаеше. Замитането под килима е само върхът на айсберга. Смешно е", коментира шефът на "сребърните стрели".

Въпреки цялото това недоволство на Тото Волф, Люис Хамилтън вчера спечели надпреварата в Бразилия и съкрати на 12 точки изоставането си от Верстапен в битката за световната титла три кръга преди края на сезона.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите конституционни съдии - Соня Янкулова и Янаки Стоилов, положиха клетви
Новите конституционни съдии - Соня Янкулова и Янаки Стоилов, положиха клетви
Кристиано Роналдо: Португалия ще играе в Катар
Кристиано Роналдо: Португалия ще играе в Катар