НОВИНИ

Украйна се измъчи, но спечели срещу Северна Македония

живо украйна ndash северна македония
bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 17.06.2021
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Украйна спечели първи три точки на Евро 2020, след като победи Северна Македония с 2:1. Двубоят от Група С се игра на Националния стадион в Букурещ.

Любопитен факт е, че и двата тима получиха право да изпълнят дузпи в рамките на срещата, но и двамата футболисти се провалиха. За сметка това обаче при добавката Езджан Алиоски беше точен за 1:2.

Попаденията, които донесоха успеха на играчите на Андрий Шевченко, паднаха преди почивката. В голмайстори се превърнаха Андрий Ярмоленко и Роман Яремчук.

Другият мач от групата между Нидерландия и Австрия е по-късно тази вечер от 22.00 часа.

Двата тима си разделиха по едно полувреме, като преди почивката по-активен беше тимът на Украйна. Футболистите на Андрий Шевченко успяха първи да стигнат до гол. Символичните домакини откриха резултата в 29-ата минута чрез Андрий Ярмоленко, който отбеляза своето второ попадение от началото на шампионата. След центриране от корнер, Олександър Караваев чукна топката към футболиста на Уест Хем, а той от непосредствена близост засече за 1:0.

Само 5 минути бяха необходими на украинците да удвоят резултата. Ярмоленко подаде страхотен пас към Роман Яремчук, който реализира за 2:0.

В 39-ата минута Горан Пандев прати топката зад гърба на вратаря на Украйна, но нападателят беше в положение на засада, която веднага беше забелязана от страничния съдия.

Тимът от Северна Македония показа много желание и хъс да промени ситуацията след почивката. Георгий Бущан се наложи да спасява мрежата си след удар на Ариян Адеми.

В 55-ата минута Горан Пандев спечели дузпа за своя тим. Езджан Алиоски стреля точно, вратарят Георгий Бущан изби, но при добавката Езджан Алиоски беше точен за 1:2.

В 68-ата минута вратарят на Украйна отново трябваше да спасява мрежата си след много мощен удар отдалеч на Александър Трайковски.

В 83-ата минута, след преразглеждане със системата за видеоповторение (ВАР), Украйна получи дузпа за игра с ръка на Даниел Аврамовски, докато си предпазва лицето, заставайки на стената при фаул. Руслан Малиновски обаче не успя да оползотвори 11-метровия удар, след като вратарят на Северна Македония Столе Димитриевски отрази удара му.

Украйна вече има три точки в актива си и заема трето място в група след отборите на Нидерландия и Австрия. В последния кръг мачове от група С в понеделник от 19:00 часа Северна Македония играе с Нидерландия, а Украйна се изправя срещу Австрия.

Стартови състави:

Украйна: Бушчан, Караваев, Забарни, Матвиенко, Миколенко, Степаненко, Шарапенко, Зинченко, Малиновски, Ярмоленко, Яремчук

Северна Македония: Димитриевски, Муслю, Велковски, Ристовски, Алиоски, Спировски, Адеми, Барди, Николов, Елмас, Пандев.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служебното правителство прие Националния план за управление на отпадъците
Служебното правителство прие Националния план за управление на отпадъците
Заразеният с варианта на COVID-19 "Делта" е контактувал с лице от Северна Ирландия
Заразеният с варианта на COVID-19 "Делта" е контактувал с лице от Северна Ирландия