НОВИНИ

Условия за градушки днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 12.05.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен, временно силен западен вятър. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се и валежи, по-интензивни и придружени от гръмотевици в планинските райони. Има условия и за градушки.

Максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, между 24° и 29°, в София - около 24°.

Затопляне се очаква по Черноморското ни крайбрежие, където през целия ден ще остане предимно слънчево, с умерен западен вятър. Там температурите ще достигнат стойности от 26° до 28°.

Много ветровито ще бъде днес в планините. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен западен вятър, а след слънчевото начало на деня, в следобедните часове ще има валежи и гръмотевични бури, на повече места в масивите от Западна България.

В сряда максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от 22° до 27° градуса, по Черноморието – от 18° до 20°, но през следващите дни ще се повишат и отново в много райони ще бъде горещо, с температури над 30°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в следобедните часове и по-голяма вероятност за следобедни валежи и гръмотевици в събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС ще гласува окончателно промените в Закона за здравето
НС ще гласува окончателно промените в Закона за здравето
Три лебеда са най-новите обитатели на езерото Вая
Три лебеда са най-новите обитатели на езерото Вая