НОВИНИ

В Сливен проведоха обучение на полицаи

сливен проведоха обучение полицаи
bnt avatar logo
от БНТ
14:31, 17.01.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Обучение на полицейския състав за повишаване на професионалната компетентност се проведе днес в Сливен.

Една от основните практически дейности, демонстрирани и тренирани на полигон Бършен, беше свързана със спиране на автомобил и извеждане на хора от него чрез счупване на прозорците на автомобила с различни технически средства.

Обучението на полицаите се извършва от специализираното тактическо звено за бързи действия. Подобни обучения се провеждат ежеседмично по график за служители от различни звена и сектори към ОДМВР Сливен. В обученията са включени теоретична и практическа част по технически действия и ред за употреба на физическа сила и помощни средства от полицейските органи.

Целта на практическите занимания е подобряване практическата подготовка на полицейския състав, за по-добра реакция в кризисни и напрегнати ситуация.

"Това са основните приоритети на министерството българския полицай да бъде подготвен за работа на терен, на улицата. Тъй като се снимат до минимум и да не се допускат грешки при изпълнение на полицейските задължения. Преди малко преминаха няколко от обученията как се спират автомобили, как се тампонират, как се извежда лице, което не изпълнява полицейски разпореждания", каза Димитър Величков, старши комисар, директор на ОДМВР Сливен.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иззети са общо 140 килограма тютюн без бандерол
Иззети са общо 140 килограма тютюн без бандерол
Адриан Андреев отпадна от турнира по тенис от сериите "Чалънджър" в Тенерифе
Адриан Андреев отпадна от турнира по тенис от сериите "Чалънджър" в Тенерифе