НОВИНИ

Валежи до петък, после ще се затопля до 24 градуса в неделя

времето
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 26.03.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес са от минус 5° в Драгоман до 6° в Ахтопол, Свищов и Бургас, в София - минус 2°. Вятърът вече се ориентира от изток-югоизток и ще бъде умерен, временно силен. Започналото от югозапад увеличение на облачността ще продължи и към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 15°.

През нощта валежи ще обхванат почти цялата страна, най-късно Югоизточна България. Минималните температури утре ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Още сутринта валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен, временно силен югоизточен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните в по-голямата част от сраната ще бъдат между 15° и 20°, в София – около 17°, съществено по-ниски по Черноморието, между 9° и 12°. Там ще превалява и в часовете преди обяд и едва през втората половина на деня облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа умерен и силен югоизточен вятър. Ветровито и в планините утре, с умерен и силен, но югозападен вятър. И там валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса.

В четвъртък отново ще има валежи, придружени на места от гръмотевици, но в петък и през почивните дни ще бъде слънчево, а температурите съществено ще се повишат до 24 градуса на места в страната в неделя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детето чудо на Борусия Дортмунд не е доволен от ролята си в тима
Детето чудо на Борусия Дортмунд не е доволен от ролята си в тима
Балкан остана без треньор след загубата от Черноморец
Балкан остана без треньор след загубата от Черноморец