НОВИНИ

Въпреки скандала с Джокович, директорът на Australian Open не мисли да подава оставка

въпреки скандала джокович директорът australian open мисли подава оставка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:22, 20.01.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Турнирният директор на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли отрече твърденията, че организаторите на надпреварата са поели финансовите разходи на Новак Джокович за идването и престоя му в страната.

Въпреки редицата негативни обстоятелства, съпътстващи турнира през тази година, Тайли не смята, че имиджът на "Australian Open" е застрашен.

"Видях тази информация, но ние не влизаме в детайли за нашите финансови договорки с играчите. Тези твърдения са просто лъжа", категоричен е Крейг Тайли.

След скандала с Джокович от много посоки бяха отправени призиви за оставката на турнирния директор, но самият Тайли заяви, че няма да предприеме такива действия.

"Не, не съм мислил да подавам оставка. Фокусиран съм върху това да предоставим на хората един прекрасен турнир. Горд съм от това, което сме постигнали до момента", заяви директорът на първия за годината турнир от Големия шлем.

След отказаната виза на световния №1 в мъжкия тенис, под претекст, че е заплаха за общественото здраве в страната, друг от топ играчите - Александър Зверев, заяви, че в момента мерките на "Australian Open" не са достатъчно строги, а някои от тенисистите най-вероятно са заразени.

"Мисля, че тази година в Австралия има много повече случаи на заразени с COVID-19, отколкото през миналата година, а на нас ни е позволено да излизаме навън да ядем и да правим каквото си поискаме. Очевидно вече е нещо нормално хора да се заразяват, но според мен тук някои от тенисистите също са с ковид. Не ни тестват, а ако бяхме тествани, щеше да има далеч повече положителни проби, отколкото са отчетените в момента", заяви олимпийският шампион в тениса.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС одобри кадрови промени в Бюрото по защита на застрашени лица
МС одобри кадрови промени в Бюрото по защита на застрашени лица
"Денят започва" на 21 януари: Как да се помогне на бизнеса и домакинствата в условия на инфлация
"Денят започва" на 21 януари: Как да се помогне на бизнеса и домакинствата в условия на инфлация