НОВИНИ

Везенков замина за САЩ, за да започне подготовка със Сакраменто

везенков сакраменто юта старта първенството нба
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
14:34, 22.08.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Български баскетбол
Слушай новината

Александър Везенков отпъту тази нощ за САЩ и в следващите дни ще започне подготовка с новия си отбор Сакраменто Кингс. По-рано това лято най-добрият играч в Евролигата за изминалия сезон подписа договор за три години с тима от Западната конференция на НБА.

В началото на юли Везенков вече бе в Сакраменто, за да подпише своя контракт и да се запознае с треньора на Кингс Майк Браун, а сега той заминава за Калифорния за постоянно. Очаква се след няколко дни Сакраменто да започне подготовка за новия сезон в НБА. Везенков може да направи неофициалния си дебют за Кингс на 8 октомври в контролната среща с Торонто Раптърс, а в първия си официален мач за новата кампания Кралете гостуват на Юта Джаз на 25 октомври. /

Един от бившите съотборници на Александър Везенков в Олимпиакос Брандън Пол не спести суперлативите си за българина в интервю за BasketNews. Двамата бяха заедно в гръцкия гранд през сезон 2019/2020, а гардът разкри и интересни подробности за престоя си там.

„Що се отнася до Европа, може би няма по-добър стрелец, с който съм играл. След тренировката стреляхме с него от центъра на игрището. Той взе хиляди долари от мен. Аз съм конкурентен и се опитвах да си ги върна. Той каза: "Добре, Брандън. Ще ти дам шанс. Ако го направиш, не е нищо. Но ако пропуснеш, ще бъде двойно." Продължавах, а той просто вкарваше през половината игрище“, разказа Пол в интервю за BasketNews.

Колкото до това как Везенков би паснал на отбор като Сакраменто, американецът заяви: „Той може да бележи на всяко ниво. Ще бъде интересно да видим на каква позиция ще се съсредоточи, но той е състезател и победител.“

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зачестиха оплакванията от фалшиви писма от името на МВР в Кърджалийско
Зачестиха оплакванията от фалшиви писма от името на МВР в Кърджалийско
Венцислав Петков остава в БК ЦСКА
Венцислав Петков остава в БК ЦСКА