НОВИНИ

Виктория Томова ще играе на демонстративен турнир в Санкт Петербург

От Женската тенис асоциация (WTA) обявиха, че не подкрепят организирането на надпреварата, но въпреки това увериха, че няма да налагат санкции на тенисистките, които са решили да пътуват до Русия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:14, 28.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
виктория томова загуби три позиции номер световната ранглиста
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще вземе участие в демонстративната отборна надпревара "Трофеи Северной Пальмиры", която ще се проведе в Санкт Петербург в края на настоящата седмица.

Турнирът се провежда на фона на продължаващите военни действия в Украйна, но въпреки това от организаторите са успели да убедят някои от тенис звездите да се включат в събитието.

Томова ще бъде в отбор "Лъвове", където ще си партнира с Анастасия Потапова, Александър Шевченко, Ласло Джере, Карен Хачанов и Жасмин Паолини, а капитани са бившият №8 в света при мъжете Янко Типсаревич и двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Светлана Кузнецова.

Срещу тях ще се изправи тима „Сфинксове“, където капитани ще бъдат шампионката от Ролан Гарос 2004 Анастасия Мискина и бившият №3 в ранглистата Николай Давиденко. На корта пък ще видим Душан Лайович, Вероника Кудерметова, Диана Шнайдер, шампионът от Sofia Open 2023 Адриан Манарино, Юлия Путинцева, както и Робето Баутиста Агут.

Междувременно, от Женската тенис асоциация (WTA) обявиха, че не подкрепят организирането на този турнир, но въпреки това увериха, че няма да налагат санкции на тенисистките, които са решили да пътуват до Санкт Петербург.

"Това събитие не е свързано с WTA и ние не подкрепяме събитието, което се провежда. Тенисистките по свое усмотрение имат възможност да участват в демонстративен турнир без наказание извън сезона", се казва в позицията на WTA.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Частично бедствено положение в Горна Оряховица
Частично бедствено положение в Горна Оряховица
ЦСКА 1948 се раздели с французина Аерон Зинга
ЦСКА 1948 се раздели с французина Аерон Зинга