НОВИНИ

Володимир Зеленски претърпя катастрофа

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:22, 15.09.2022
10578
Чете се за: 01:45 мин.
По света
киев остъпи територии москва референдум зеленски
Слушай новината

Украинският президент Володимир Зеленски е пострадал при катастрофа тази нощ. Това съобщи негов говорител във Фейсбук. Състоянието му не е тежко, малко по-сериозни наранявания е получил неговият шофьор. Съобщава се, че автомобилът, в който е пътувал Зеленски, се е сблъскал с друга кола, по път за Киев след посещение в Изюм.

Зеленски изненадващо посети отвоюваните градове Изюм и Балаклия, където благодари на украинските военни. Държавният глава присъства на церемония по издигане на украинското знаме. Той сравни разрушенията с обстановката в град Буча. Киев и западните му съюзници обвиняват във военни престъпления руските сили, преминали през града. Зеленски изрази увереност, че извършителите ще бъдат съдени от трибунал.

По-рано украинският лидер посочи, че силите на страната му укрепват позициите си на 8000 квадратни километра, отвоювани срещу Русия този месец. Москва продължава да контролира една пета от територията на Украйна. Сега украинската контраофанзива се насочва към Донбас, където са главните цели на руската инвазия - Донецк и Луганск. Зеленски обеща Украйна да си върне всички окупирани територии, включително Крим, анексиран от Москва през 2014 г.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Армения и Азербайджан се споразумяха за прекратяване на огъня
Армения и Азербайджан се споразумяха за прекратяване на огъня
544 са новите случаи на коронавирус
544 са новите случаи на коронавирус