НОВИНИ

Временният наставник на Берое: Анализите ще ги направят от ръководството, те ще изберат и новия треньор

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:42, 09.06.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
временният наставник берое анализите направят ръковдството изберат новия треньор
Снимка: ПФК Берое Стара Загора
Слушай новината

Един от временните наставници на Берое Иван Желев даде интервю след успеха на неговия тим с 1:0 срещу Спортист Своге, който остави старозагорци в Първа лига и през следващия сезон.

Желев, който е начело на тима до 17 години, благодари на феновете за подкрепата и допълни, че не иска да коментира каква е била ситуацията в клуба преди идването на самия него и неговите колеги.

"Първо, искам да благодаря на всички привърженици на Берое, които пропътуваха разстоянието до Велико Търново. А също така и на домакините от Велико Търново, защото те също участваха в подкрепата на нашия отбор. Ясно е, че в нашия отбор има по-класни футболисти. Важното беше в тази среща те да го докажат. Концентрация и всички неща, които се изискват да се задържи резултата, след като се поведе, са свързани. Радостното е, че днес получи, макар че в края получихме гол. Но то се видя, че е нарушение и има такова. Но хубавото е, че победихме", започна един от треньорите на Берое.

"Не искам да коментирам нещата, които са били досега. Емоционално беше за всички нас. Важното е какво ще се случва с клуба, с процесите. И мене това ме интересува. Какво е било, не искам да коментирам. Имаше със сигурност промяна в начина, по който искаме да играем. Да, времето беше малко, но пък имахме предимството, че противника не знаеше ние как ще играем. И в дните, които имахме, от една страна добре анализирахме противника, а от друга – ние се подготвихме и момчетата изпълниха задачите. Изгледахме всички записи на Спортист Своге, които могат да се намерят, и преценихме как да постъпим в тази среща", допълни Желев.

Треньорът на заралии разкри още, че анализите за представянето на тима ще бъдат направени от ръководството, което ще прецени и кой да води отбора през следващата кампания.

"Анализите защо Берое стигна до тук е най-добре да ги направят хората от ръководството, а вие журналистите също имате право. Аз като служител на клуба, за мене е важно да продължа да работя в Берое. И оттук нататък какво ще се случи, ще видим. През новия сезон няма как аз да остана начело на отбора, защото нямам необходимия лиценз. Но кой ще води отбора, това го преценява ръководството".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов музей ще покаже съкровища от кралския дворец на Мадрид
Нов музей ще покаже съкровища от кралския дворец на Мадрид
Кабинетът назначи още 7 заместник-министри в 6 ведомства
Кабинетът назначи още 7 заместник-министри в 6 ведомства