НОВИНИ

Всичко с блокираните спортисти на Белмекен е наред

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:05, 28.01.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Други спортове
всичко блокираните спортисти белмекен наред

Днес се очаква да започне разчистването на пътя до национална спортна база „Белмекен“, където от вчера са блокирани 180 спортисти, както български, така и от други страни. Там са националните ни отбори по борба и бокс.

Снощната снежна буря образува плътни преспи над 2 метра, а силните снегонавявания затрудниха разчистването на пътя до базата.

Спортистите са прекарали нощта спокойно, заяви старши треньорът на националния отбор по класическа борба Армен Назарян:

„Чакаме да разчистят пътя. Всички спортисти са добре“, заяви двукратният олимпийски шампион.

Управителя на спортния комплекс Илиян Пищиков също потвърди, че ситуацията със спортистите е наред и всички провеждат тренировъчните си занимания по план.

„Всички спортисти в базата са добре и тренират, няма спешен случай, който да налага авариен сценарий. В момента вятърът е много силен и не можем да започнем да разчистваме - има буря. Два-три км около стената на язовир "Белмекен" е невъзможно засега да започне разчистването.

Ние винаги сами си разчистваме - това е ежедневие при нас.163 души са в момента тук - няколко национални отбори са тук - по борба и бокс и националния отбор по плуване на Унгария - всичко е съвсем нормално, на 30 януари част от отбора по борба ще си тръгнат, но чакаме на 1 февруари националния отбор по щанги, плувци от Малта", каза още Илиян Пищиков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последният в Англия удари звучен шамар на Юнайтед
Последният в Англия удари звучен шамар на Юнайтед
По време на пандемията българинът обича да спестява
По време на пандемията българинът обича да спестява