НОВИНИ

Втори регион в Австралия е в локдаун заради Делта варианта на COVID-19

втори регион австралия локдаун заради bdquoделтаldquo варианта covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:42, 27.06.2021
Чете се за: 02:47 мин.
По света
Слушай новината

Властите в региона на Северната територия са поставили под карантина административния му център Дарвин и съседните градове Палмерстън и Личфийлд поради разпространението на индийския вариант на коронавируса делта, съобщава местното издание NT-News.

Дарвин и прилежащите региони ще бъдат затворени за 48 часа от 13.00 ч. местно време "след като са съобщени четири нови случая на COVID-19 сред работниците в златната мина "Нюмонт" в пустинята Танами".

"Жителите на Дарвин и окръг, Палмърстън и Личфийлд трябва да останат у дома и да излизат само за посещение на лекар, за ваксинации или тестове, за закупуване на храна и неща от първа необходимост, за работа или учене, ако това не може да се направи от дома, както и за занимания със спорт", каза правителственият ръководител на региона Майкъл Ганър. Жителите са задължени да носят маска навсякъде.

Според регионалното здравно управление индийският вариант на коронавируса делта е открит при всички заразени на територията. Смята се, че над 700 души са имали близък контакт с заразените.

Дарвин е вторият административен център на австралийския регион, поставен под карантина през последните няколко дни. Властите на Нов Южен Уелс затвориха най-големия град в страната Сидни и регионите около метрополиса за двуседмична карантина поради избухването на коронавируса.

Към днешна дата епидемичната ситуация в града остава трудна и въпреки всички усилия властите не могат да забавят разпространението на вируса. Ежедневното увеличение на броя на заразените за втория ден е около 30 души, тъй като откриването на първите заразени на 15 юни, лекарите вече са регистрирали повече от 120 случая. Двуседмично заключване е обявено в мегаполиса и околните региони, на жителите му е наредено да напускат домовете си само в случай на спешност, да носят маска и да поддържат социална дистанция.

От началото на епидемията 30457 души са заразени с коронавирус в страната. Възстановени 29324 души, починали 910. От 22 февруари Австралия провежда кампания за ваксинация срещу коронавирус. Към 25 юни бяха ваксинирани над 7 милиона австралийци (населението на Австралия е 25,6 милиона).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пендаровски: София използва "маркетингови трикове"
Пендаровски: София използва "маркетингови трикове"
Новият шеф на Агенцията по горите: Нарушенията стават със знанието на горските
Новият шеф на Агенцията по горите: Нарушенията стават със знанието на горските