НОВИНИ

Яник Синер стартира Откритото първенство на САЩ с успех над американец

За водачът в ранглистата предстои нов двубой с представител на домакините.

Яник Синер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:05, 28.08.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете и поставен под №1 в схемата на Откритото първенство на САЩ Яник Синер (Италия) се класира за втория кръг.

Синер се наложи на старта в Ню Йорк на американеца Макензи Макдоналд с 2:6, 6:2, 6:1, 6:2 за два часа и 26 минути игра, а в следващия кръг ще се изправи срещу друг представител на домакините – Алекс Микелсен.

Италианският тенисист допусна няколко непредизвикани грешки в първия сет, от които Макдоналд се възползва и поведе след 6:2. Във втората част американецът пак направи ранен пробив, но Яник Синер обърна до 4:1 и след 6:2 изравни резултата в сетовете. По два пробива в следващите две части осигуриха победата на италианеца.

„Не започнах по най-добрия начин, но първите мачове във всеки турнир са трудни. Трябва да го приема. Той игра наистина, наистина добре в началото и аз се опитах да запазя концентрация и да вляза в ритъм, което постигнах в даден момент във втория сет. След това просто се опитах да продължа. Много съм щастлив, че продължавам в следващия кръг. Победата означава много за мен. Вървим ден за ден. Утре имам един почивен ден, в който ще се опитаме да получим малко повече ритъм и да се подобрим за следващия мач“, каза Синер и благодари на феновете, които го подкрепяха.

Световният номер 1 призна, че се е сблъскал с доста хладно отношение от други играчи на Откритото първенство на САЩ след неуспешните му тестове за допинг, разкрити наскоро. Италианецът изигра първия си мач, откакто се измъкна от наказание въпреки два неуспешни теста по-рано тази година.

„Има някаква реакция от други играчи. Не мога да контролирам какво мислят и какво говорят. Не мога да контролирам реакцията на тенисистите и ако имам да кажа нещо на някого, отивам и го правя насаме, защото съм такъв човек“, обясни Яник Синер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Бийтълджус Бийтълджус" открива 81-вото издание на кинофестивала във Венеция
"Бийтълджус Бийтълджус" открива 81-вото издание на кинофестивала във Венеция